Mijn dag Op Stap Met Nel

Het was 30 september 2013. Een mooie najaar dag met zon en wind. Ik was op stap met Nel. In dit geval niet als klant. Ik heb n.l. het geluk Nel als vriendin te hebben. We hadden afgesproken te gaan wandelen en tegelijk de foto wandeling Enkhuizen uit te proberen. Kijken of alle aanwijzingen in het foto wandelboekje klopte.

(Zuiderzeemuseum, Enkhuizen)

Nel wandelt wel vaker. En zo, denk ik, is Nel tijdens een van haar vele wandelingen op het briljante idee gekomen niet te wandelen volgens een route beschrijving maar van foto (met instructies) naar foto. Het wordt dan een soort speurtocht. Ik was gelijk enthousiast. Het geeft zoveel extra’s. Je krijgt meer oog voor de omgeving, je ziet zo meer details en een wandeling wordt, om de een of andere reden, veel spannender om te lopen. Je moet wél op het verkeer blijven letten.

Tijdens de wandel in Enkhuizen hebben we trouwens een overheerlijke cheese cake ontdekt (bij Grand café restaurant van Bleiswijk) en zijn we in het Zuiderzee Museum beland. Alles bij elkaar werd het een leuk dagje uit in eigen land. Een echte staycation dus! Wat harstikke hipper dan hip blijkt te zijn. Waarom ver weg gaan? Je kunt vanuit je eigen bed met op stap met Nel óf een leuke dag hebben met één van haar foto wandelboekjes.

Nel, nog bedankt voor de fijne dag op stap!

Puk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *