Appeltje-eitje

Neil heeft een nieuwe rolstoel, een fantastisch ding! We racen wat af op ‘heuvelachtig’ IJburg.
Zwoegend over al die bruggetjes en hellingen is verleden tijd dankzij dat fijne hendeltje.

Winkelen

Ans is dol op winkelen. Haar voorkeur gaat uit naar de sigarenboer waar ook tijdschriften te krijgen zijn: Op nummer 1 staan de glossy bruidsmagazines en op een goede tweede plaats staan de aanbiedingen van tijdschriftenpakketen (veel voor de prijs van één!). Daarnaast doe je haar ook een groot plezier om een speelgoedwinkel te bezoeken. Een knuffelbeer is haar favoriete koopje. Als ik tegen haar zeg dat het tijd is om naar huis te gaan, dan komt ze met een goed excuus: ‘er is toch niemand thuis’. Met andere woorden: dus laten we nog een beetje verder winkelen…., maar eenmaal in de metro vallen haar ogen langzaam dicht: moe maar voldaan.

Herinneringen?

Mijn cliënte woonde vroeger vlakbij een tennisvereniging en tenniste zelf ook. Dat is inmiddels jaren geleden. Mevrouw tennist niet meer, maar ze kijk er nog wel naar op tv. Daarom gingen we naar de tennisbanen waar ze vroeger op speelde. Kan ze zich dit nog kan herinneren? Ik weet het niet zeker, maar genieten kan ze wel en dat kan ze heel goed duidelijk maken.tennishoed

Het is lente!

Wandelen met Neil is altijd een feestje, maar op zo’n mooie dag als vandaag is het toch wel extra leuk. Eindelijk is het lente: het zonnetje op ons gezicht en de bloemen schieten om ons heen de grond uit. ’n Goed moment om een veldboeketje bij elkaar te plukken en dat virtueel naar zijn moeder te sturen. Met de groetjes van Neil en Nel!2016-03-29 17.01.33

Weer of geen weer!

Wandelen met Neil gaat gaat vrijwel altijd door, weer of geen weer. Het is natuurlijk spannend of we het droog houden tijdens de wandeling, als we dit soort plaatjes schieten, genietend van de ondergaande zon.
Deze plek is onze favoriet, zeker als de lucht er prachtig en dreigend uitziet. Ik weet niet precies wat Neil er van kan zien, maar de zonnestralen en de wind op zijn gezicht voelt hij zeker wel en hij tovert een lach op zijn gezicht. En ja hoor, het is deze keer gelukt: droog gebleven, ondanks de onstuimige wolkenpartijen die over ons heen vlogen.wolken

Eye Eye Eye

Onlangs ging Op Stap Met Nel met Letteke met de pont over ‘t IJ. We keken onze ogen uit in de krochten van Filmmuseum Eye.
We hadden veel pret en konden de verleiding niet weerstaan om ons zelf te laten filmen.jacq in Eye

Lichtjestour met Neil

Het was een mooie avond voor een eerste wandeling met Neil bij rustig bijna onwinters weer. Het loopt tegen de kerst, dus de meeste versieringen zijn alweer uitgebreid geïnstalleerd. Een goed moment om eens te gaan ontdekken wat zijn buurt ervan gemaakt heeft deze keer. Ik keek mijn ogen uit en Neil ook vast wel op zijn manier, maar een ding is zeker hij ziet het niet zoals ik het zie. Zo hadden we allebei op onze eigen manier veel plezier met deze lichtjestour.Neil

Angelo kan toveren.

Angelo ging met OpStapMetNel een ritje maken met de tram. Hij had er veel zin in en nam zijn tas mee. In de tram pakt hij er een boekje met dierenplaatjes uit. Hij slaat het boekje halverwege open en kijkt naar het plaatje met de tekening. Wat daarna gebeurt had niemand verwacht……. Hij brengt het opengeslagen boekje naar zijn oor en begint te praten. Voor Angelo is het boekje niet alléén een boekje, het is ook een mobiele telefoon, een smartphone
zeg maar, want er staan plaatjes in. Door dit alles weet Angelo een glimlach op de gezichten van alle tramreizigers te toveren en bezorgt daarmee iedereen een mooi moment van de dag. En ook voor Angelo kan de dag niet meer stuk.
angelo

Op Stap Met Nel haalt de krant!

Onlangs kreeg ik het verzoek van een journaliste of ze een stukje over mij en mijn bedrijfje Op Stap Met Nel mocht schrijven. Ze wilde graag mee met een uitstapje.

Kwam dat even goed uit! Het eerst volgende uitstapje dat ik zou organiseren was naar Keti Koti met cliënte Audrey. Het werd een prachtige zomerdag met z’n drieën op het Museumplein.

Het gesprek met de journaliste was heel leuk en ik ben natuurlijk heel benieuwd naar het artikel, jullie ook ?

Binnenkort in het NRC, hou het in de gaten!

2015-07-01 15.04.38

 

‘Ik hou van je’

Een mevrouw voor wie ik werk kreeg bezoek van haar negen jaar jongere zuster waar ze vroeger voor heeft gezorgd. Ze zien elkaar niet zo vaak meer.

Deze keer had de schoondochter de dames bij elkaar gebracht voor een fotoshoot die ze wilde maken van de beide zusters.

Het werd een prachtig moment voor foto’s en een mooi en ontroerend weerzien. Mijn mevrouw leek echt blij te zijn met het bezoek van haar zuster en het zag er naar uit dat ze haar bij vlagen ook herkende.

Mevrouw heeft een ver gevorderd stadium van Alzheimer. Daardoor praat ze voor haar omgeving vaak onsamenhangend en onverstaanbaar en het is niet altijd duidelijk of ze mensen nog wel wel herkent.

Juist daarom had dit bezoek zo’n mooi en onverwachts einde toen mijn mevrouw tegen haar zuster zei: ‘ik hou van je’.

2015-06-15 14.12.29 kopie